Financiën goed op orde

Veel bedrijven hebben net hun jaarrekening weer ingeleverd, met nalaten van degene die uitstel hebben aangevraagd en gekregen. U heeft dus net weer een heerlijk tafereel achter de rug van sparren met uw boekhouder over vergeten bonnetjes en dubbel gefilede documenten. Om dit volgend jaar te voorkomen zijn er een aantal stappen die u kunt maken.

Kies voor de belastingaangifte niet per jaar in te dienen maar per kwartaal of per jaar. Het hangt af van uw omzet wat de beste keuze is voor uw organisatie. Aangifte doen op een korter tijdsbestek zal resulteren in minder chaos en vergeten bonnetjes of facturen. Daarnaast zal aangifte doen ook elke keer sneller gaan aangezien u net wat meer oefening ermee krijgt. Dat is niet alleen fijn voor u maar ook voor de mensen om u heen!

Sla bonnetjes direct op. Laat tape bedrukken waarmee je ordners beplakt. Hierin kan je gelijk je bonnetjes in opbergen, schrijf erbij wat voor soort uitgaven post deze uitgave betreft en zorg dat het op datum vindbaar is.

Veel uitgaven op de zaak zetten is vooral voor beginnende ondernemers een valkuil. Ze kiezen ervoor om teveel privé uitgaven op de zaak zetten waardoor er problemen ontstaan. Ga dus niet alleen conservatief om met uw eigen geld maar ook met geld van de zaak. Dit zal ervoor zorgen dat je een gezonde bankbalans hebt waardoor de belastingen aan het eind van het jaar makkelijk betaald kunnen worden.

Kies voor een betaalbaar kantoor en betaalbaar kantoormeubilair. Vanwege het kunnen afschrijven deze zaken en de eventuele toekomstige groei van het bedrijf gaan veel mensen meer geld uitgeven dan ze hebben. Afschrijvingen zijn misschien wel maandelijkse uitgaven die ervoor zorgen dat je cashflow in de problemen kan komen.

Voor relatiegeschenken, kantoorartikelen en meer willen we je graag door verwijzen naar de website van Maxilia.nl!