Incasso op basis van no cure no pay voor openstaande facturen

no cure no pay incasso

Als ondernemer is het vaak frustrerend wanneer klanten hun facturen niet betalen. Gelukkig kan een no cure no pay incasso hier een oplossing voor bieden. Dit systeem betekent dat je enkel betaalt voor de incassodiensten als het incassobureau succesvol geld voor je heeft geïnd. Een dergelijke aanpak motiveert het bureau enorm om jouw vordering te incasseren, aangezien hun loon direct verbonden is aan het binnenhalen van de verschuldigde bedragen.

Hoe het no cure no pay model werkt in de incassobranche

Binnen de incassobranche staat het no cure no pay-model voor helderheid en openheid. Wanneer je besluit een incassobureau in te zetten, zijn de afspraken glashelder. Meestal worden er geen kosten vooraf in rekening gebracht, wat de drempel verlaagt om de incasso te starten. Focus ligt volledig op het resultaat: er wordt alleen betaald als de schuld succesvol wordt geïnd. Bovendien worden de incassokosten vaak verhaald op de schuldenaar, waardoor het voor jou als ondernemer nog aantrekkelijker wordt om voor dit systeem te kiezen.

no cure no pay incasso

De pluspunten van no cure no pay incasso voor je onderneming

Opteren voor een incassobureau dat werkt met een no cure no pay beleid brengt vele voordelen met zich mee voor je bedrijf. Het risico van extra kosten bovenop de reeds bestaande schuld wordt aanzienlijk verkleind. Daarnaast levert het je een tijdsbesparing op, aangezien het bureau het incassoproces overneemt en je je kunt richten op de hoofdactiviteiten van je onderneming. Een extra voordeel is dat schuldenaren doorgaans sneller tot betaling overgaan als een professioneel incassobureau betrokken wordt omdat de incassokosten op hen kunnen worden verhaald. Door te kiezen voor een no cure no pay incassobureau, kun je op een veilige en effectieve manier achterstallige betalingen innen. Het verlaagt je financiële risico en geeft je de ruimte om je te focussen op de groei van je bedrijf, terwijl een team van experts zorgt voor de financiële afwikkeling van jouw uitstaande facturen.