3 manieren om je geld te investeren

Tegenwoordig krijgen we geen rente meer op spaargeld. Je spaargeld wordt zelfs minder waard met de jaren door de inflatie. Om deze redenen investeren steeds meer mensen hun geld. Denk je er ook over na om je geld te investeren? Lees dan in dit artikel de verschillende mogelijkheden. 

 

Beleg in aandelen of obligaties

Er zijn steeds meer reclames over beleggen en er worden steeds meer apps ontwikkeld om makkelijk te beleggen. Als je wilt beleggen in aandelen of obligaties moet je er echter rekening mee houden dat het niet zonder risico is. Het is belangrijk dat jij je goed inleest in het bedrijf waarvan je aandelen of obligaties aanschaft. Zo kan je beter een inschatting maken of het verstandig is om voor dit bedrijf te kiezen. Daarnaast is het slim om jezelf te verdiepen in beleggen. Als je een aandeel koopt, koop je een deel van het bedrijf. Als het bedrijf financieel groeit wordt je aandeel meer waard. Deze koers hangt onder andere af van vraag en aanbod. Als je een obligatie koopt leent een bedrijf of overheid geld van jou. Hierover ontvang je rente. Meestal heb je een lager risico bij het aanschaffen van obligaties dan aandelen. 

 

Investeer in zakelijk vastgoed

Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat jij je geld in stenen moet investeren. Hiermee bedoelt diegene dat je geld moet investeren in huizen of panden. Als je deze huizen of panden aanschaft om te verhuren kan je dit vanuit je eigen bedrijf doen. Dit kan vanuit een BV of eenmanszaak. Je kunt dan beheer-, onderhouds- en overige exploitatiekosten en rentelasten fiscaal aftrekken van je belasting. Als je een huis aanschaft moet je er rekening mee houden dat je bij sommige huizen een bepaalde periode eerst zelf in het huis moet wonen. Dit kan bijvoorbeeld een jaar zijn. Met het verhuren van een woning of pand kan je veel geld verdienen. Door zaken zoals onderhoud uit te besteden hoef je zelf niet veel te doen. Een andere manier om geld te verdienen is geld te investeren in zakelijke hypotheken van anderen. Je kunt dan een rendement verdienen van 5% tot 7%. Bij het bedrijf Bufr kan je op beide manieren investeren in vastgoed. Je kunt bij Bufr vanaf 100.000 euro investeren in zakelijke hypotheken voor commercieel vastgoed. Als je zelf geld leent voor vastgoed heb je hypothecaire zekerheid.

 

Steeds meer mensen investeren ook in crypto’s, zoals Bitcoins. Het investeren in crypto’s is erg risicovol. Dit komt doordat de koers erg kan fluctueren. Wil je eerst oefenen met beleggen voordat je geld uitgeeft? Probeer dan bijvoorbeeld de app Etoro. Hierbij oefen je eerst beleggen met virtueel geld.