Hoe belangrijk is makelaar offertes opvragen?

Overweeg jij je huis te verkopen? Dan moet je absoluut eerst makelaar offertes opvragen! Veel mensen overwegen dit niet en dat is jammer. Er kunnen namelijk grote verschillen bestaan in de kostenplaatjes van de verschillende makelaarskantoren. Daarnaast bestaat er ook verschil in welke diensten er wel of niet aangeboden worden. Door makelaar offertes op te vragen en te vergelijken, kom je er niet alleen achter welke makelaardij de voordeligste keus is, maar ook welke het beste bij jouw wensen aansluit. Kies dus niet zomaar voor het dichtstbijzijnde kantoor, maar verdiep je eerst in de opties. Zo kun je veel geld besparen en een makelaarskantoor vinden dat echt bij jou past! 

Hoe vraag je makelaar offertes aan?

Een huis verkopen is een grote gebeurtenis in jouw leven en het is belangrijk om dit goed aan te pakken. De hulp van een makelaarskantoor komt daarbij goed van pas. Zij hebben immers ervaring hiermee. Zoals gezegd is het dan verstandig om makelaar offertes op te vragen. Maar hoe doe je dat en waar let je dan op op het moment dat je deze in huis hebt? Er zijn verschillende manieren om deze informatie te krijgen. Je kunt natuurlijk iedere makelaardij bij jou in de buurt benaderen en vragen of ze jou een offerte toe zouden willen sturen. Dit zullen ze zeker willen doen, maar het is voor jou zelf wel veel werk. Bovendien zullen de makelaars ook altijd proberen jou te overtuigen om hen in de arm te nemen. Makelaar offertes opvragen kan gelukkig ook een stuk gemakkelijker en anoniemer. Je kunt namelijk via watkosteenmakelaar.nl eenvoudig bij verschillende kantoren bij jou in de buurt een offerte aanvragen. Je vult op hun site in waar je naar op zoek bent, waar een makelaarskantoor voor jou aan moet voldoen. Ook stuur je de nodige gegevens over jouw huis mee. Zij sturen jouw aanvraag vervolgens door naar verschillende kantoren bij jou in de buurt en jij krijgt gratis en vrijblijvend de makelaar offertes toegestuurd!

Waar moet je op letten?

Je hebt de makelaar offertes ontvangen, maar dan begint het pas. Je moet ze dan nog met elkaar gaan vergelijken. Waar moet je dan allemaal op letten? Je let dan op:

  • de diensten die geleverd worden
  • de hoogte van de courtage
  • of de kosten inclusief of exclusief btw zijn

Het is dus niet zo dat je simpelweg de totaalkosten naast elkaar kunt leggen en op basis daarvan een vergelijking kunt maken. Als je de verschillende makelaar offertes goed bekijkt, dan zul je namelijk zien dat niet iedereen dezelfde diensten aanbiedt voor het bedrag dat genoemd wordt. Sommigen werken met een basispakket en brengen andere diensten nog los in rekening, terwijl anderen met een totaalpakket werken. Dat kun je dus niet één op één met elkaar vergelijken. Ook zal de taxatiewaarde misschien verschillen bij de diverse makelaardijen. De hoogte van de courtage, uitgedrukt in een percentage, is daardoor vaak een betere graadmeter voor de uiteindelijke totaalkosten. En zo zijn er nog meer aandachtspunten waar je op moet letten bij het vergelijk van makelaar offertes. Op watkosteenmakelaar.nl kun je hier veel informatie over vinden zodat jij goed voorbereid een keus kunt maken!