Zo betalen jouw klanten op tijd

Debiteuren die te laat of niet betalen zijn een regelrechte nachtmerrie voor iedere ondernemer. Jouw cashflow komt in gevaar wanneer klanten niet op tijd betaald worden. Iedere ondernemer wil natuurlijk dat de facturen zo snel mogelijk betaald worden. Met de handige tips uit dit artikel worden jouw facturen sneller betaald.

 

Stuur je facturen op tijd

Het beste is om de facturen voor de geleverde dienst of product zo snel mogelijk te versturen. Uit de praktijk is namelijk gebleken dat wanneer je een factuur later verstuurd, de klant het idee krijgt dat hij deze ook niet zo snel hoeft te betalen. Met een boekhoudprogramma kun je facturen zo instellen dat deze automatisch op een bepaalde datum worden verstuurd. Wel zo handig natuurlijk. 

 

Herinneringen sturen

Als de uiterste betaaldatum is verstreken, wacht dan niet te lang met het versturen van herinneringen. Vaak is de klant het gewoon vergeten, door hier meteen op in te springen zal je merken dat de klant sneller betaald. Let daarbij natuurlijk wel op dat je niet te opdringerig over komt. Met de meeste boekhoudprogramma’s kun je instellen dat de herinnering automatisch verzonden wordt, en heb je er weinig omkijken naar.

 

Wees duidelijk in je betaaltermijn

In plaats van kleine lettertjes, wees gewoon duidelijk over jouw betaaltermijn, zorg dat iedere afspraak die je met jouw klant maakt duidelijk zwart op wit staat. Hierdoor voorkom je vaak dat de betaaltermijn ver wordt overschreden. Communiceer dit ook vooraf duidelijk naar de klant, vooral wanneer je bijvoorbeeld vraagt om een aanbetaling. 

 

Geef klanten die snel betalen korting

Kiest een klant voor automatische incasso of vooraf betalen, geef hun dan bijvoorbeeld 1% korting. Dit werkt stimulerend, en zorgt ervoor dat jouw klanten vaker vooraf betalen of sneller betalen na oplevering. Ook het meesturen van een iDeal link bij de factuur, maakt het voor de klant laagdrempeliger om jou sneller te betalen. 

Benieuwd naar boekhoudprogramma’s die automatisch facturen sturen en herinneringen sturen mogelijk maken? Vergelijk dan eens boekhoudprogramma’s op vergelijk-boekhoudprogramma.nl .