Wat kan je doen met een bitcoin kopen

beleggenonlinelogo

gebruikt zoals je euro’s of dollars gebruikt. Je kan ze onder andere kopen en weer verkopen, uitgeven bij diverse winkels en webshop, accepteren als betaalmiddel, ermee handelen of je kunt ze bewaren en hopen dat ze meer waar worden. Ze noemen een bitcoin ook wel een cryptocurrency. Het is een digitale decentrale munteenehid waarvan de koers fluctueert op de open markt. In tegenstelling tot wat we nu gebruiken om mee te betalen, zoals een creditcard, is een bitcoin kopen erg geschikt voor het gebruik op internet. Het geld is jouw geld en jij bepaald wat je ermee doet. Hierbij zijn geen banken of financiële instituties die dienst uitmaken. De transacties gaan van persoon naar persoon. Ze zijn niet te censureren of terug te draaien.

Hoe kan je een bitcoin kopen

Er zijn 3 manier om bitcoin kopen te voltooien. Er wordt wel altijd bijgezegd dat de cryptomarkt ongereguleerd is. Een munt kan in korte tijd sterk stijgen, maar ook dalen. Daarom moet je alleen beleggen met bedragen die je ook volledig mag verliezen. Het is je eigen risico.

 De 3 manieren zijn:

          Via een online dienst, dit is de snelste manier. Er zijn hier veel verschillende websites voor.

          De cryptomunten zelf bewaren in een eigen wallet. Dit is voor mensen die hier ervaring in hebben. De transactie kan alleen uitgevoerd worden met een privé sleutel.

          Via een CFD ( contract for difference) broker: dit is alleen voor handel op korte termijn