Sparen: hoe doe je dat?

Rente.nl

Wanneer je spaargeld hebt, dan kun je het beste dit geld ergens onderbrengen waar je er rente over ontvangt. Op rente.nl lees je alles over verschillende spaarrekeningen en hoe je hier extra geld mee kunt verdienen. Allereerst is het echter belangrijk dat je nadenkt over hoe je überhaupt aan dat spaargeld komt.

Sparen op verschillende manieren

Rente.nl

Veel mensen hebben moeite met sparen. Het is lastig om geld apart te zetten als je het ook kunt uitgeven. Misschien is sparen voor jou wel lastig omdat je sowieso al weinig te besteden hebt. Het kan natuurlijk ook dat je gewoon veel moeite hebt met weinig uitgeven en niet zo goed weet hoe je met geld omgaat. Beide is niets mis mee, en je kunt toch alsnog sparen met deze tips:

  •  bepaal het minimale bedrag dat je wil missen per maand
  • zorg dat het op een plek terecht komt waar je niet bij kunt
  • kijk er slechts eens per jaar naar om te zien hoeveel rente je hebt ontvangen

Minimaal bedrag

Rente.nl

Al kun je maar een tientje per maand missen, dan nog ben je aan het sparen. Zet het apart in een spaarpot of op een spaarrekening. Je geld zelf bewaren is een minder goed idee, want dan ontvang je er geen rente over. Als je geld bij een bank onderbrengt, krijg je vaak rente. Hoe langer je het bedrag vastzet, hoe hoger de rente. Zo verdien je geld zonder erover na te denken.