Shiba Inu koers verwachting 2022

milieuvriendelijke cryptomunten

De Shiba Inu (SHIB) is een cryptocurrency die in februari 2020 werd gelanceerd. Het doel van de munt is om een gedecentraliseerd platform te creëren dat gebruikers toegang geeft tot financiële diensten die anders niet beschikbaar zijn. De munt maakt gebruik van het Ethereum netwerk en heeft sinds zijn lancering een aantal sterke prijsstijgingen gezien. In dit artikel lees je over de Shiba Inu koers verwachting 2022.

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu is een cryptocurrency die gebruik maakt van het Ethereum netwerk. Het is een ERC-20 token met de naam SHIB. Shiba Inu werd in augustus 2020 gelanceerd door een anonieme ontwikkelaar met de naam Ryoshi en heeft sindsdien een aanzienlijke groei doorgemaakt. In september 2020 was het de zevende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

Shiba Inu is bedoeld om sneller te zijn dan andere cryptocurrency’s, met transacties die binnen enkele seconden worden voltooid. De munt wordt ook gezien als een goedkope alternatief voor Bitcoin en Ethereum, met lagere transactiekosten.

milieuvriendelijke cryptomunten

Wat zijn de voorspellingen voor de Shiba Inu koers in 2022?

Volgens diverse analisten zal de Shiba Inu koers in 2022 flink stijgen. Dit komt door verschillende factoren, zoals de toenemende vraag naar cryptomunten en het feit dat steeds meer bedrijven investeren in blockchaintechnologie. Daarnaast zal de wereldwijde economische groei ook een positieve invloed hebben op de Shiba Inu koers. Sommigen gaan zelfs uit van een groei van 1000% of meer. Dit betekent dat één SHIB dan meer waard zou kunnen zijn dan 10 dollar. Andere deskundigen zijn wat voorzichtiger en verwachten een groei van ‘slechts’ 500%. Ook dit is natuurlijk nog steeds een enorme stijging. Dit betekent dat je nu nog in kan stappen voordat de prijs echt gaat exploderen!

Conclusie

De Shiba Inu-munt is een relatief nieuwe cryptocurrency die in augustus 2020 is gelanceerd. Het doel van de munt was om te functioneren als een decentrale applicatie- of DApp token op het Ethereum netwerk. In de tussentijd is de Shiba Inu-munt uitgegroeid tot een populaire meme munt en is het ook gelanceerd op het Binance Smart Chain netwerk. De huidige marktkapitalisatie van de Shiba Inu-munt is ongeveer 12,5 miljard dollar.

Wil je meer informatie over Shiba Inu? Business2Community heeft er een artikel over geschreven.