Letselschade expert inschakelen na een ongeluk

Een letselschade expert kan u helpen, wanneer u onlangs te maken heeft gehad met een ernstig ongeluk. Zeker wanneer u zelf niet verantwoordelijk bent voor het ongeluk, heeft u recht op een schadevergoeding in veel gevallen. De hoogte van deze schadevergoeding is afhankelijk van de ernst van uw letselschade. Letselschade is een vrij breed begrip, wat op meerdere vorm van letsel kan slaan. Zo kan er schade aan uw lichaam zijn ontstaan, maar kunt u bijvoorbeeld ook te maken hebben met psychisch letsel. Mogelijk vindt u het lastig om weer aan het werk te gaan, krijgt u te maken met een depressie of angststoornis, enzovoorts. Om voor een nette afhandeling te zorgen kunt u de hulp van een letselschade expert inschakelen.

Hulp van een letselschade expert vaak erg fijn

Het doel van het inschakelen van een letselschade expert is het in kaart brengen van de letselschade die u ervaart na een ongeval. Het is belangrijk om op te merken dat er verschillen zitten in het werk van een letselschade expert en dat van een letselschade advocaat. Zo kan een letselschade advocaat ook daadwerkelijk een schadevergoeding voor u eisen via de rechter. Een letselschade expert mag dit niet! Een letselschade expert kan u echter wel een indicatie geven van de hoogte van een eventuele schadevergoeding die u na een ongeval zou kunnen eisen.

Een schadevergoeding is onder meer aan de orde als u arbeidsongeschikt raakt na een ongeluk. Als gevolg van de arbeidsongeschiktheid zult u immers een deel van uw leven niet meer kunnen werken.