Hoe wordt de zilverprijs weergegeven?

zilverprijs

Er zijn veel manieren om de zilverprijs weer te geven. De meest voorkomende vorm is een grafiek; in deze grafiek is het mogelijk om de patronen van de zilverprijs te zien en de toekomstige prijs te voorspellen. De zilvervoorraden lopen echter langzaam terug, waardoor de prijs van zilver gaat stijgen. Er is namelijk schaarste in het product en schaarste leidt altijd tot een forse prijsstijging. Momenteel ligt de prijs rond de 0,70 euro per gram zilver, maar de prijs van zilver wordt meestal uitgedrukt in per tray ounce.

zilverprijs

Feitjes over zilver

Zilver komt uit de aardkorst. Dit komt door het feit dat de aardkorst uit vele minuscule mineralen en atomen bestaat; van de 80 is zilver er een van. Het zilveratoom wordt ook wel Argentium genoemd, waaraan het zijn symbool “Ag” dankt. Een ander feit is dat zilver van nature vrij zacht en moeilijk te vinden is. Dit betekent dat het meestal als bijproduct wordt gevonden bij het zoeken naar goud of koper. Ten slotte zijn de grootste zilvermijnen te vinden in Mexico, Peru, de VS en Canada. Maar er zijn nog veel meer feiten verborgen in zijn geschiedenis.

De geschiedenis van zilver

Zilver werd voor het eerst 5000 voor Christus gevonden in het gebied rond de rivier de Eufraat. Jaren later associeerde men zilver met de zee en goud met de maan, dus het was alleen van toepassing dat zilver werd gevonden waar het was. Zilver was een van de eerste atomen waarvan de mensheid zich bewust was. Dit is ook de reden waarom het voor zoveel verschillende producten werd gebruikt. Op oude plaatsen waar zilver werd gevonden, was goud niet te ver weg en werd het door de Egyptenaren geconceptualiseerd. Na de zilver eeuw werd er onderzoek gedaan in gebieden waar de zilverwinning opnieuw werd opgestart. In die gebieden werden naar schatting 2000 lichamen gevonden; op basis hiervan werd geschat dat mensen sinds 20.000 voor Christus in de mijn werkten.