Hoe vind je de goedkoopste autoverzekering?

In Nederland is iedere bestuurder verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Zonder zo’n autoverzekering is het namelijk verboden om de openbare weg op te gaan. Wanneer je dit wel doet, riskeer je dus een flinke boete. Een autoverzekering kan je dus zien als vaste lasten die je sowieso hebt wanneer je een auto aanschaft. Gelukkig kan je wel zelf je autoverzekering kiezen en zo kan je dus op zoek naar de goedkoopste autoverzekering die toch bij je past. Om dit te doen moet je een aantal eenvoudige stappen doorlopen.

Stap 1 – Bepaal het pakket

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken welk pakket je wilt hebben. Iedereen moet minstens een WA-verzekering nemen. Deze verzekering zal de kosten die je bij andere aanricht vergoeden. Echter willen veel mensen ook dat kosten van schade aan hun eigen auto worden vergoed. Die kan door een WA+ of allrisk verzekering te nemen. Bepaal het pakket aan de hand van de auto die je hebt gekocht. Een oude, tweedehands auto van 10 jaar oud heeft namelijk geen allrisk verzekering nodig, maar heeft aan een WA-verzekering al genoeg.

Stap 2 – Eigen risico

Wanneer je hebt besloten welk pakket je wilt nemen voor jouw autoverzekering, dan is het handig om te kijken naar hoeveel eigen risico je wilt betalen. Er is namelijk een minimum eigen risico vastgesteld door de regering. Echter kan je er voor kiezen om deze te verhogen, zodat je maandelijkse premie naar beneden zal gaan.

Stap 3 – Vergelijk

Vergelijk autoverzekeringen altijd voordat je ze afsluit. Door je wensen en gegevens online in te vullen op een vergelijkingssite zul je direct een mooi overzicht krijgen van alle autoverzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Zo kan je makkelijk en snel de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie te vinden. Op deze manier weet je zeker dat je nooit te veel gaat betalen.

Stap 4 – Afsluiten

Ten slotte moet je een natuurlijk een autoverzekering kiezen en afsluiten. Vaak kan je dit al doen op de website waar je de verzekeringen met elkaar hebt vergeleken. Zo wordt alles voor je geregeld en hoef je zelf bijna niks meer te doen. Ideaal toch?