Hoe kun je je bedrijf beveiligen met een informatiespecialist? 

Als ondernemer heb je als doel om zoveel mogelijk gegevens over je klanten te verzamelen. Maar het beheren van al die gegevens kan een uitdaging zijn. Daarom is het belangrijk om een informatiespecialist in te schakelen om ervoor te zorgen dat al je gegevens veilig, consistent en up-to-date blijven. In deze blog gaan we dieper in op wat informatiehuishouding precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is voor je bedrijf. 

Wat is informatiehuishouding? 

Informatiehuishouding is het proces van opslaan, organiseren, structureren, beheren en beschermen van digitale gegevens en kan verbeterd worden door Open op Orde. Het begint meestal met het verzamelen van gegevens over klanten die via verschillende kanalen binnenkomen. Denk aan online bestellingen, contactformulieren op websites of feedback via sociale media. Deze gegevens worden vervolgens centraal opgeslagen in een CRM-systeem (Customer Relationship Management). Dit stelt jouw team in staat om alle gegevens gemakkelijk te vinden en eruit te halen wanneer ze nodig zijn.  

Beheers je informatiestroom

Het beheersen van de informatiestroom helpt ook bij het voorkomen van foutieve dataverzameling en -opslag. Veel bedrijven maken gebruik van verschillende softwareprogramma’s voor verschillende processen (bijvoorbeeld e-mailmarketing of financiële boekhouding). Echter, als er gegevens tussen de verschillende systemen wordt uitgewisseld, kan dit leiden tot inconsistenties in de gegevenssets die ontstaan door technische problemen of menselijke fouten. Met behulp van een informatiespecialist kunnen dergelijke foutieve gegevens worden voorkomen door systeemintegratie, synchronisatie en automatisering. 

Beschermen tegen cyberaanvallen

Daarnaast speelt informatiehuishouding ook een belangrijke rol bij de bescherming van je bedrijfsgegevens tegen cyberaanvallen. Je moet regelmatig controleren of er sprake is van onbedoelde toegang tot vertrouwelijke documenten of persoonlijk identificeerbare informatie (PII). Als er beveiligingsproblemen optreden, moet je ze zo snel mogelijk oplossingen om eventuele schade te voorkomen of te herstellen. Hiervoor kan eenzelfde specialist worden gebruikt als voor systeemintegratie en -automatisering. 

Omgaan met jouw bedrijfsdata

De juiste manier om met jouw bedrijfsdata om te gaan hangt sterk af van hoe goed je hiermee overweg kunt en welke maatregelen organisatie nodig heeft om aan alle relevante wetten op privacy- en veiligheid voldoen. Eén ding is duidelijk:je moet iemand inschakelen met expertise in informatiemanagement die jouw bedrijf kan helpen volledige controle te houden over alle aspecten van de informatiestromen jouw organisatie voor duurzame groei op lange termijn. Dat is waarom een professionele informatiespecialist van www.becis.nl een goede investering kan zijn!