Het afsluiten van een autoverzekering

autoverzekering

In Nederland is iedereen die een auto bezit verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Je kunt nu ook kiezen voor een Wa beperkt casco of een WA casco verzekering. Een autoverzekering is een verzekering die tot doel hebben schade aan jouw auto te verzekeren.

autoverzekering

De 3  autoverzekeringen

WA: Deze verzekering vergoedt alleen de schade die je zelf aan derden heeft veroorzaakt. Dit is de goedkoopste verzekering. Als je schade oploopt door een eigen fout, zal dit niet vergoed worden. Je kunt deze verzekering het beste afsluiten als je een goedkope auto hebt of een die niet meer veel waard is.

WA beperkt casco: Deze verzekering is iets duurder dan de gewone WA autoverzekering. Deze verzekering dekt behalve de schade aan derden ook schade in bepaalde situaties. Zoals bijvoorbeeld: hagel, blikseminslag, diefstal, brand, overstroming, aanrijding met loslopende dieren en ruitbreuk. De schade die je oploopt bij een ongeval, wordt niet vergoedt.

WA casco: Deze verzekering wordt ook wel de all risk verzekering genoemd. Als je deze verzekering afsluit is je auto verzekerd tegen alle schade. Dus ook de schade die je zelf veroorzaakt. Dit is de duurste verzekering en kun je het beste afsluiten als je een dure en nieuwe auto hebt. Doordat als je deze kapot rijd de reparatie kosten erg hoog zijn.

Deze schade kan dus schade zijn door een ongeluk, of bepaalde situaties zoals brand, storm of diefstal. Schade die met opzet is verricht wordt niet vergoed er wordt ook niks vergoed als je onder invloed was van verboden middelen.