De voordelen van een belastingadviseur voor ondernemers

Als je start als ondernemer zijn er veel zaken waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. Zo komt er bijvoorbeeld nog best veel kijken bij het verzorgen van je eigen boekhouding. Je moet bijvoorbeeld belasting afdragen, maar je hebt ook recht op bepaalde belastingvoordelen. Er zijn verschillende btw tarieven maar hoe weet je nu welk percentage je moet afdragen voor welke dienstverlening. Hiervoor moet je in ieder geval een accurate administratie bijhouden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, omdat je bijvoorbeeld de administratie in de eerste periode niet goed hebt bijgehouden of omdat je niet exact weet wat je moet doen. Dan kan de hulp van  een belastingadviseur de oplossing zijn. Persoonlijk contact kan dan erg fijn zijn omdat er tijdens een persoonlijk gesprek vaak vragen en behoeftes naar boven komen. Het is daarom aan te raden om voor een belastingadviseur te kiezen die niet te ver van jouw woonplaats af werkt. Als je bijvoorbeeld in Nijmegen of omgeving woont is een belastingadviseur in Nijmegen daarom aan te raden. Het is handig om bij de keuze voor een belastingadviseur, behalve op de ligging, nog op een aantal andere zaken te letten. Onderstaand vind je een paar voorbeelden.

Diensten

Als ondernemer wil je je het liefst bezig houden met je eigen dienstverlening en je wil daarom dat je administratieproces zo snel en soepel als mogelijk verloopt. Je wilt echter aan het einde van het jaar ook niet voor verrassingen komen te staan dus je wil wel dat je belastingaangifte accuraat verloopt. Kies daarom ook voor een belastingadviseurs die met de tijd mee gaat en online overzichtelijk jouw administratie bijhoudt. Zo kan jij op ieder moment in één oogopslag zien hoe je ervoor staat. Laat je van tevoren door verschillende belastingadviseurs informeren over hun werkwijze om teleurstelling en frustratie te voorkomen. Het is ook raadzaam om te kijken naar  welke dienstverlening jij aanbiedt en welke belastingadviseur hierbij aansluit. Vergeet ook zeker niet dat jouw dienstverlening met de tijd kan veranderen en zoek naar een belastingadviseur die flexibel is en vlug kan schakelen bij veranderingen.

Financieel advies

Omdat je het als ondernemer al druk genoeg hebt is het erg fijn als jouw belastingadviseur niet alleen jouw belastingaangifte uit handen kan nemen maar je ook kan voorzien van financieel advies over de toekomst. Met goed financieel advies kan jouw onderneming namelijk. Met dezelfde inspanningen een snellere financiële groei doormaken. Kies daarom voor een belastingadviseur die jou inzicht kan geven in slimme oplossingen voor de korte, en voor de lange termijn. Op deze manier kan jij je bezig houden met jouw vakgebied en heb je geen zorgen over je administratie.