De administratief medewerker is de spin in het web

Ben je goed in multitasking en verlies je nooit het overzicht? Ben je stressbestendig en werk je heel nauwkeurig? Dan ben je misschien wel heel geschikt voor het beroep van administratief medewerker. Als administratieve medewerker ben je multi-inzetbaar. Je neemt telefoontjes aan, verwerkt het mail -en postverkeer, houdt agenda’s bij en tussendoor verwerk je misschien ook nog wel wat orders. Of de nadruk meer op het één of het ander ligt, hangt af van jouw uiteindelijke werkkring. Maar in de basis gaat het hier om een zeer veelzijdige functie. Jij bent de spin in het web.

 

Wat leer je tijdens de opleiding?

We noemden al het belang van multi-inzetbaarheid. Als administratief medewerker moet je allround zijn. Daarom is de opleiding er ook helemaal opgericht om jou in korte tijd klaar te stomen voor een hele reeks aan taken en verantwoordelijkheden. Je krijgt de benodigde theoretische kennis en er is veel aandacht voor de praktische vaardigheden. Ook ligt er veel nadruk op het beheersen van bepaalde computerprogramma’s waar je als administratief medewerker niet zonder kunt.

 

Veel carrièremogelijkheden

Na het voltooien van je opleiding kun je in heel veel administratieve functies prima terecht. Het is helemaal aan jou om te bepalen welke keuzes je hier inmaakt. Elk bedrijf verwacht weer iets anders van een administratief medewerker. Als je de openstaande vacatures doorleest krijg je vaak al een idee van het soort medewerker wat men zoekt. Je kunt dus altijd solliciteren op de functieomschrijvingen die het beste passen bij jouw persoonlijke kwaliteiten. Op deze manier kun je ook zelf bepalen welke kant je op wilt met jouw carrière. Liggen secretariële taken jou bijzonder goed? Dan kun je bijvoorbeeld nog een aanvullende opleiding tot secretarieel medewerker volgen en jouw carrière een boost geven.