Online geld lenen voor motor

Geld lenen voor motor is iets dat tegenwoordig veel gedaan wordt. Mensen hebben niet altijd meteen het volledige bedrag beschikbaar als ze iets willen kopen en een motor is zeker niet voordelig in aanschaf te noemen. Als je afhankelijk van het vervoermiddel bent kun je er dan een lening voor afsluiten of de motor op afbetaling kopen.

Voordelen persoonlijke lening

De meeste mensen die een lening afsluiten voor een motor kiezen daarbij voor een persoonlijke lening. De lening wordt afgesloten voor een bepaalde tijd die niet langer is dan de verwachte levensduur van de motor. Anders loop je kans dat je nog steeds afbetaalt terwijl de motor al versleten is of jij deze niet meer in je bezit hebt. Groot voordeel van een dergelijke lening is dat je iedere maand precies hetzelfde bedrag aan aflossing en rente betaalt en altijd weet waar je aan toe bent. De rente staat vast en kan niet veranderen tijdens de looptijd dus dat geeft zekerheid. Daarnaast word je ook direct eigenaar van de motor. Je wordt bij een doorlopend krediet ook direct eigenaar van de motor maar daarbij is het bedrag dat je per termijn aflost niet steeds hetzelfde.

Een motor kopen op afbetaling

Bij de handelaar in motoren is het vaak mogelijk een motor op afbetaling te kopen. Dit lijkt sterk op het afsluiten van een lening omdat je ook iedere maand een bepaald bedrag aflost. Het verschil is echter dat je bij kopen op afbetaling geen eigenaar wordt van de motor zolang deze niet afbetaald is en dat je een hogere rente betaalt dan bij de andere leningen. Op die manier heb je aan het einde van de rit altijd veel meer betaald dan wanneer je zou kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet omdat daarbij met veel lagere rentetarieven wordt gewerkt.