Medewerkers efficiënt laten werken door digitaal werkrooster

Als werkgever zit het niet altijd mee als het gaat om de planning. Bij medewerkers is het niet altijd duidelijk wat ze moeten doen en gaat er soms veel tijd overheen voordat er wat gebeurt. Daarom kan je soms beter digitaal werken zodat iedereen elk moment bij het werkrooster kan komen en geen verwarring er over kan zijn. Ook werkbonnen zijn online mogelijk, maar hoe werkt dat en wat zijn de voordelen van de digitale wereld? In deze blog lees je er alles over.

Hoe werkt het?

Een digitaal rooster maak je door een schema te maken met de namen en taken. Hoe kun je dat het beste maken? Als eerst maar je een overzicht met alle medewerkers, deze kan je vaak gewoon digitaal invullen en word het voor jou in een overzichtelijk rijtje gezet. Als volgt kan je er een locatie bij zetten waar diegene werkt. Dit kan een flexplek zijn, kantoor of bij iemand thuis. Dit is ook een overzicht dat makkelijk is om in handen te houden hoeveel mensen er op kantoor zijn. Als één van de laatste stappen kan je taken toe voegen. Deze kan je in een hoofdlijn uittypen maar kan je ook heel makkelijk gedetailleerd opgeven. Dit ligt helemaal aan jou manier van indelen.

Ook is het heel fijn dat je bij deze software een functie hebt voor werkbonnen. Deze zijn duidelijk en overzichtelijk en vooral makkelijk. Denk maar bijvoorbeeld aan kilometerkosten, dit is ook heel makkelijk en overzichtelijk voor de ontvanger. Zo raak je deze niet kwijt en is het altijd makkelijk terug te vinden.

Voordelen

Nu je weet hoe het werkt vraag je je misschien wel af wat de voordelen daarvan zijn. Deze staan hieronder voor jou op een rijtje.

  • Overzicht voor jou, door een overzicht te maken van alle taken die iedereen doet is er voor jou een overzicht welke taken bezig zijn. Ook worden er geen taken overgeslagen omdat ze ‘vergeten’ zijn.
  • Overzicht voor de medewerkers. Door een digitaal werkrooster te maken kan iedereen hm inzien en kan het ook niet kwijtraken. Daarnaast kan je als je niet op kantoor werkt het rooster makkelijk terugvinden.
  • Deadline en takenoverzicht, een digitale planner kan je zo specifiek mogelijk maken. Daarnaast is er ook een functie om de deadlines in de online agenda’s te zetten. Deze functie is heel praktisch en makkelijk voor de medewerkers.
  • Diensten onderling ruilen. Het kan zo zijn dat er iemand uitvalt. Je hebt dan geen zin om helemaal uit te zoeken wie de taken op zich kan nemen. Doordat iedereen zijn beschikbaarheid kan opgeven kan er makkelijk geruild worden.
  • Kosten, door in te zien wie wat doet op een dag kan je duidelijk inzicht in de kosten hebben. Aan het einde van een dag of week kan je een overzicht opvragen met alle kosten die zijn gemaakt die dag of week.