Een brommerverzekering afsluiten

Heb je onlangs je bromfietscertificaat gehaald en ben je op zoek naar een leuke brommer of scooter? Dan is het verstandig om je te verdiepen in een goede verzekering. In dit artikel geef ik je graag een aantal tips voor het afsluiten van de juiste brommerverzekering. Lees vooral verder!

Een bromfietsverzekering, is dat verplicht?

In Nederland is het verplicht om een verzekering af te sluiten voor je auto, motor, scooter of snorfiets. Dit staat beschreven in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Het gaat hierbij om WA-verzekering. Met een WA-verzekering ben je in de meeste gevallen gedekt, mocht je met je scooter of bromfiets schade veroorzaken. Een scooter- of brommerverzekering verzekeren kun je eenvoudig online doen! 

Besparen op je brommerverzekering

Een bromfietsverzekering afsluiten kan al voor enkele euro’s per maand. Als je toevallig al één of meerdere verzekeringen hebt lopen bij een verzekeringsmaatschappij, dan kun je mogelijk korting krijgen. Daarnaast kan het lonen om je verzekeringspremie in één keer te voldoen. Veel mensen kiezen ervoor om de premie maandelijks te betalen, maar hiervoor rekenen veel verzekeraars een toeslag. Kun je het je dus veroorloven om de verzekeringspremie in één keer te voldoen, doe dit dan vooral! 

Als je eenmaal een verzekering hebt afgesloten, is het verstandig om jaarlijks te blijven vergelijken. Er zijn verschillende handige tools die de goedkoopste verzekeringen voor je op een rijtje zetten. Zo kun je in enkele minuten tientallen euro’s besparen! Zo’n handige rekentool vind je bijvoorbeeld hier.

Ik hoop dat ik je met dit artikel wat heb kunnen bijbrengen over het afsluiten van een verzekering voor je scooter of brommer. Ik wens je veel veilige kilometers toe!