Een bedrijfsovername financieren: Zo kun je dit realiseren

Ben je van plan om een bedrijf over te nemen? Voordat je de contracten kunt ondertekenen, moet je nadenken over de financiering die hierbij komt kijken. Er zijn namelijk een groot aantal mogelijke oplossingen op dit gebied te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld als eerste al jouw eigen geld gebruiken voor de financiering. Echter kan het ook zijn dat je een hypotheek nodig hebt om dit te realiseren. Een bedrijfsovername financieren brengt daarom wat uitzoekwerk met zich mee en iedere stap brengt jou weer dichter bij de overname. Maar waar kun je dan aan denken?

 

Enkele factoren van belang voor de financiering

Bij een bedrijfsovername financieren is de meest voor de hand liggende optie om een bancaire lening aan te gaan. Deze lening aanvragen zorgt ervoor dat je jouw eigen vermogen niet hoeft te gebruiken om het bedrijf te betalen. Hiervoor worden een aantal factoren meegenomen in de goedkeuring van de aanvraag. Denk daarbij aan het bedrijf dat je overneemt, jouw verleden als ondernemer, de strategie die je voor ogen hebt en de zekerheden die het met zich meebrengt. Ook de ontwikkelingen op de markt kunnen een belangrijke factor zijn, omdat dit ook een beter beeld geeft over de toekomst van het bedrijf.

 

Een ondernemingsplan als goede houvast

Jouw ondernemingsplan is daarom belangrijk om vooraf op te stellen bij een bedrijfsovername financieren. Het laat namelijk niet alleen zien wat jouw beweegredenen zijn om het bedrijf over te nemen, maar ook wat je hiermee wilt bereiken in de toekomst. Voor het opstellen van dit plan kun je ook contact opnemen met een adviseur. Deze bekijkt dan samen met jou welke zaken er niet mogen ontbreken, waardoor de hypotheekverstrekkers ook sneller geneigd zijn om de lening aan jou te verstrekken. Tevens heb je voor jezelf ook een houvast om de doelen te behalen. Het kan jou dus ook helpen om een nieuwe koers in te slaan met het bedrijf.

 

Onderteken het contract na de financieringsaanvraag

Het is dan belangrijk om de bedrijfsovername te financieren met de lening die het beste bij jouw situatie past. Je kunt hiervoor verschillende verstrekkers met elkaar vergelijken, waardoor je een beter beeld hebt van de termijnbedragen en de hoogte van het rentepercentage. Als jij een bedrijf vindt met de laagste rente, hoef je alleen nog maar een offerte te ondertekenen. Het bedrag is dan snel bij jou beschikbaar en je kunt het bedrijf overkopen van de verkoper. Na het ondertekenen van het contract begin je met het inrichten van het bedrijf en zorg je voor een goede winst.

Tip: FinaForte